Beslissen om te werken met een sleutel-op-de-deur firma

Beslissen om te werken met een sleutel-op-de-deur firma

Terug naar de lijst

Alvorens een bouwproject van een sleutel-op-de-deurwoning te lanceren, is het noodzakelijk om de juiste keuze te maken bij het kiezen van de professionele firma die uw project zal uitvoeren. Meestal volstaat mond-aan-mondreclame maar hoe kan u er zeker van zijn dat u zich niet vergist? Hieronder sommen we enkele aandachtspunten op die belangrijk zijn bij het maken van uw keuze van het bedrijf dat uw sleutel-op-de-deurwoning zal bouwen. De bedoeling: stress en zorgen vermijden.

1. Luisteren

Als u een verkoopsadviseur ontmoet, is het belangrijk dat deze persoon aandachtig luistert naar uw wensen en behoeften om er zoveel mogelijk op in te kunnen spelen. Bij TEAM construct wordt in elk geval veel belang besteed aan de klant en staat klantentevredenheid voorop. Elke aanvraag wordt dan ook met de grootste zorg behandeld.

2. Uw budget

Uw budget is natuurlijk een cruciaal punt, maar het mag niet het enige argument zijn in uw besluitvorming. Prijs is niet alles. Sommige bouwbedrijven bieden een aantrekkelijke startprijs, maar dit is exclusief de extra’s die de totale prijs van uw huis zullen opblazen. We raden u daarom ten stelligste aan om offertes met elkaar te vergelijken en ervoor te zorgen dat u een volledige en gedetailleerde omschrijving ontvangt. Aarzel niet om vragen te stellen aan de verkoopsadviseur, hij of zij zal ervoor zorgen dat uw initieel budget wordt gerespecteerd. Door al deze voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijdt u onaangename verrassingen zoals extra kosten! Een bouwproject is complex en vereist een diepgaand onderzoek. Het is in de ontwerpfase dat het budget wordt vastgesteld.

3. Te divers

“Schoenmaker, blijf bij uw leest” is de zin om te onthouden. De afgelopen decennia hebben te veel onervaren mensen het beroep van bouwer/ontwikkelaar aangenomen en hebben te veel spelers ervoor gekozen om te diversifiëren en uiteindelijk te verdwalen. Zou u uw brood bij de slager kopen? De kans is groot dat het niet zo lekker smaakt als bij de ambachtelijke bakker die er zijn hart en ziel in heeft gestoken, van het kneden tot het bakken… Hetzelfde geldt voor uw huis. Vertrouw op een ervaren speler in de wereld van de bouw! TEAM construct viert dit jaar zijn 30ste verjaardag en tal van de huidige verkoopsadviseurs waren al op post toen het bedrijf werd opgericht. Zij zijn 100% vertrouwd met het product, de verschillende evoluties, de laatste trends in de bouw, isolatie, speciale technieken… Ventilatie, vloerverwarming,… maken deel uit van hun dagelijkse jargon. Hen kan u vertrouwen; ze kennen de kant-en-klare bouwsector als hun broekzak, inbegrepen alle verschillende normen. Hetzelfde geldt voor de werfleiders en projectleiders die dagelijks ter plaatse aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat de werf goed wordt opgevolgd en dat de planning vlot verloopt. Opnieuw heeft TEAM construct het geluk dat hun werfleiders al jaren in dienst zijn.

4. De ondertekening van het contract

Bij TEAM construct hebben we gekozen voor de gemakkelijke weg: hier tekent u slechts één contract! U heeft slechts te maken met één contactpersoon die verantwoordelijk is tot de oplevering van uw huis.

5. Financiele soliditeit

Daarom is het absoluut noodzakelijk om zeker te zijn van het bedrijf dat uw levensproject zal uitvoeren. Verwaarloos dit punt nooit! Het bedrijf moet financieel gezond zijn, want dat is de enige manier om gemoedsrust te hebben. Kandidaat-bouwers zijn op zoek naar een betrouwbaar bedrijf dat niet dreigt te verdwijnen voor het verstrijken van de tienjarige garantie. TEAM construct voldoet aan deze eis en viert dan ook met trots zijn 30ste verjaardag.

6. De reputatie van het bedrijf

Het is moeilijk om de reputatie van een bedrijf te kennen als u niet zelf “in de bouw” zit. Een geruststelling: TEAM construct is aangesloten bij de Confederatie Bouw. Houd altijd rekening met deze elementen bij het zoeken naar een bouwpartner. Het zijn serieuze indicatoren van vertrouwen.
We hopen dat we u hebben geholpen bij de keuze van het sleutel-op-de-deur-bedrijf dat uw project tot een goed einde zal brengen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.