Kopen of huren?

In tegenstelling tot wat men zou denken, is het financieren van een eigen woning een goed middel om zich financieel te be-schermen in het geval van een lage economische conjunctuur.

Indien u ervoor gekozen hebt om uw huis met een lening te financieren, zal de stijging van de levensduurte inderdaad geen enkele invloed hebben op uw aflossingen terwijl uw inkomen zal stijgen. Uitgaande van een inflatie van 3% per jaar en een stijging van uw inkomen van 1% per jaar zal de last van uw lening, die oorspronkelijk 33% van uw inkomen vertegenwoordigde, na amper 5 jaar nog slechts 27% van uw inkomen vertegenwoordigen. Dus, hoe hoger de inflatie, hoe groter de kans dat deze last klein-er zal worden.

Als u daarentegen een huis of een appartement huurt, zal de huurprijs geïndexeerd worden, hij zal de stijging van de levensduurte volgen en elk jaar stijgen.

Een ander belangrijk voordeel is dat de waarde van uw huis, dat u gekocht en gefinancieerd hebt, zal stijgen. Indien u bijvoorbeeld uw eigendom na 10 jaar verkoopt, en als men zeer voorzichtig aanneemt dat de waarde ervan met 3% per jaar toegenomen is, zal een goed dat u oorspronkelijk 400.000,00€ gekost heeft, verkocht kunnen worden voor meer dan 521.909,00€ wat een meerwaarde van meer dan 120.000,00€ betekent.

Indien u daarentegen gedurende deze 10 jaren een huurprijs bent blijven betalen, is het zeer onwaarschijnlijk dat de eigenaar u aan het einde van uw huurcontract een cheque van 120.000,00€ cadeau doet.

Goed nieuws! Verschillende immobiliën kantoren hebben het ons bevestigd : “de huizen van TEAM construct worden zeer goed terug verkocht”.