DE MUST VAN PASSIEVE WONINGEN en NUL ENERGIE

MASSIEVE PASSIEVE WONINGEN UIT TER PLAATSE GESTORTE BETONSCHALEN

Ultieme kwaliteit in de bouw van passieve woningen.

Voor uw projecten van passief-en lage-energiebouw is het absoluut noodzakelijk om een beroep te doen op gespecialiseerde vakmensen. Met meer dan twintig jaar ervaring in traditionele woningbouw en energiebesparing, biedt Team Construct u een eersteklas partnership.

A la carte of op basis van het project van uw architect of een project uit onze catalogus.

CONTACT

Een gespecialiseerde afdeling luistert naar u voor uw offertes en ontwerpen of gewoon voor een inlichting: Telefoon +32 2 556 47 56Mobile +32 478 88 89 56

contacteer ons bij email

 • Een enkele contactpersoon van A tot Z voor een gegarandeerd resultaat,
 • Een dagelijkse opvolging van de werken,
 • Ons studiebureau zorgt voor alle technische studies, de stabiliteitsberekeningen, de detailplannen, de PHPP-berekeningen, de toekenning van certificaten,…
 • Onze gespecialiseerde arbeidersploegen beheersen alle speciale technieken : ventilatie, zonne-energie, WP,…
 • Een forfaitaire prijs zonder verrassingen en naleving van termijnen.

Luchtdichtheidstest : 0,28 vóór bepleisteringen, zijnde 53% meer dan de passiefnorm.

VOORDELEN VAN BETON

 • Thermische inertie 10 maal doeltreffender dan een lichte constructi
 • Comfortabler
 • Warmer in the winter
 • Koeler in de zomer
 • Investeringen en meerwaarde in beton
 • Flexibele architectuur
 • Verzorgde details

ONZE PLOEGEN BEHEERSEN ALLE TECHNIEKEN

 • Voorbereiding van de bekistingen
 • Traditioneel metselwerk
 • Spuiten van isolatielaag 30 tot 40cm in polyurethaan
 • Grote beglaasde vensteropening met schuiframen. Nauwkeurige regelingen. Dorpels uit Henegouwse steen.
 • Afwerking van het beton: precisiewerk
 • Plaatsing van de PUR-isolatie dikte volgens PHPP-berekening minimum 20 cm

Een passiefhuis in een omhulsel van ter plaatse gestort beton om geen toegevingen te doen op het vlak van kwaliteit.

Elk passiefhuis dat door TEAM construct wordt gebouwd, wordt vanaf zijn ontwerp grondig bestudeerd. Er wordt rekening gehouden met de architecturale bijzonderheden, de eisen op het vlak van comfort, de oriëntatie en de specifieke kenmerken van het terrein.

TEAM construct is één van de weinige firma’s die de techniek van dunne wanden in ter plaatse gestort beton voorstelt. Het is een techniek die TEAM construct goed beheerst. De belangrijkste voordelen van deze techniek zijn: maximale thermische inertie en luchtdichtheid, evenals een leefcomfort dat overeenkomt met dat van een traditionele woning.

In een passiefhuis met een lage thermische inertie (bvb. lichte houtskeletbouw) wordt het onmiddellijk kouder als men een deur of een venster opent. De vernieuwde binnenlucht moet worden verwarmd om dit te compenseren en opnieuw een comfortabele temperatuur te bereiken.
Bij een passiefhuis van Team Construct met een grote thermische inertie in de muren zal het warmteverlies echter snel gecompenseerd worden.

Een waterlek, een overstroming, te veel condensatie, verzakkingen van het terrein…, u hoeft niets te vrezen met uw passiefhuis van Team Construct en zijn omhulsel in gestort beton. Uw muren lopen niet het risico van krom te trekken en de luchtdichtheid en de isolatie zijn nog intact.

Voor meer info: passievewoning@teamconstruct.be

Geschat jaarlijks verbruik

De K-waarde duidt de globale isolatiegraad van het omhulsel van het gebouw aan (muren, dak, vloer, vensters…). Hoe lager deze waarde, des te beter het huis geïsoleerd is.

Het E-peil geeft een idee van het totale energieverbruik van het gebouw. Hoe lager de waarde, des te kleiner de behoefte aan verwarming van de woning. Het E-peil wordt berekend op basis van verscheidene criteria: isolatie, dichtheid, productie van warm water, verwarming, comfort tijdens de zomer, hernieuwbare energiebronnen, compactheid, gebruik van zonne-energie en ventilatie

De U-waarde, uitgedrukt in W/m²k, vertegenwoordigt de warmtedoorgangscoëfficiënt van een bouwelement (vensters, dak, muren, vloeren…). Hoe lager de U-waarde van een bouwelement, des te kleiner de hoeveelheid warmte die via dit element verloren gaat.

Het jaarlijks verbruik van uw woning wordt uitgedrukt in KWh/m²jaar en vertegenwoordigt de energiebehoefte om uw woning te verwarmen per eenheid verwarmd vloeroppervlak.

Steunend op haar 20 jaar ervaring in energiebesparing, stelt Team Construct u voor om uw passiefhuis te bouwen in samenwerking met grote namen op het gebied van bouwtechnieken en -materialen.

Wenst u meer informatie over onze passiefhuizen?

Steunend op haar 20 jaar ervaring in energiebesparing, stelt TEAM construct voor om uw passiefhuis te bouwen in samenwerking met grote namen op het gebied van bouwtechnieken en -materialen.
Wenst u meer informatie over onze passiefhuizen?

*Berekeningen werden gemaakt op basis van het Linea-model.