De must van passieve woningen en nul energie

Waarom moet u voor een passiefwoning kiezen?

Een passiefhuis is een nieuwe woningbouw in een bouwschil van ter plaatse gestort beton waarbij geen toegevingen gedaan worden op vlak van kwaliteit. Daarnaast zijn er meerdere voordelen aan verbonden:

 • De thermische inertie van een passiefwoning is 10 maal doeltreffender dan bij lichte constructies. Daarom is het in de winter warmer en in de zomer koeler in uw passiefhuis.
 • Dankzij de flexibele architectuur kan u zelf een grote inspraak hebben in het ontwerp van uw nieuwe woningbouw. Daarnaast wordt de woning tot in de kleinste details verzorgd.
 • Passiefwoningen zijn comfortabeler dan een gewone woningbouw.
 • Door te investeren in een betonnen constructie, creëert u een echte meerwaarde.

Waarom is TEAM construct de ideale partner voor uw passiefhuis?

 

Jarenlange expertise in de bouwsector

Voor uw passief- en lage energie bouwprojecten is het noodzakelijk om u te beroepen op echte vakmensen. Met meer dan twintig jaar ervaring in traditionele woningbouw en energiebesparing, is TEAM construct de beste keuze voor uw project. Wij garanderen de hoogste kwaliteit voor uw nieuwe woningbouw.

Elk passiefhuis dat TEAM construct bouwt, wordt vanaf zijn ontwerp grondig bestudeerd. Ons team met de architecturale bijzonderheden, de eisen op het vlak van comfort, de oriëntatie en de specifieke kenmerken van het terrein.

 

Maximale thermische inertie die temperatuurverlies compenseert

TEAM construct is daarnaast één van de weinige firma’s die de techniek van dunne wanden in ter plaatse gestort beton aanbiedt. Het is een techniek die onze werknemers volledig beheersen. Er zijn enkele voordelen aan verbonden: maximale thermische inertie en luchtdichtheid, evenals een leefcomfort dat overeenkomt met dat van een traditionele woning.

In een passiefhuis met een lage thermische inertie (bijvoorbeeld lichte houtskeletbouw) wordt het onmiddellijk kouder als men een deur of een venster opent. De vernieuwde binnenlucht moet worden verwarmd om opnieuw een comfortabele temperatuur te bereiken. Bij een passiefhuis van Team Construct met een grote thermische inertie in de muren zal het warmteverlies echter snel gecompenseerd worden.

Een waterlek, een overstroming, te veel condensatie, verzakkingen van het terrein… U hoeft niets te vrezen met uw passiefhuis van Team Construct en zijn bouwschil in gestort beton. Uw muren lopen geen risico op kromtrekking, terwijl de luchtdichtheid en de isolatie intact blijven.

 

Wat wij u aanbieden:

 • U staat voortdurend in contact met iemand van onze firma. Deze contactpersoon staat gedurende het hele proces ter uwer beschikking, zodat we samen tot het gewenste resultaat kunnen komen.
 • Wij volgen de werkzaamheden dagelijks voor u op.
 • Ons studiebureau voorziet alle technische studies, de stabiliteitsberekeningen, de detailplannen, de PHPP-berekeningen, de toekenning van certificaten…
 • Onze gespecialiseerde teams beheersen alle vereiste technieken zoals ventilatie, zonne-energie, WP…
 • Een forfaitaire prijs zonder verrassingen en naleving van termijnen.

Wanneer u voor onze firma kiest, heeft u de mogelijkheid om samen met uw architect een ontwerp in te dienen of kan u opteren voor een nieuwe woningbouw uit onze eigen catalogus

Voor meer info over hoe we concreet te werk gaan: passievewoning@teamconstruct.be

 

Ons gespecialiseerd team beheerst alle technieken

Onze werknemers beschikken over jarenlange ervaring. Ze zijn dan ook experts in verschillende onderdelen van het bouwproces:

 • Wij bereiden de bekistingen tot in de details voor.
 • Ons team heeft ervaring met traditioneel metselwerk.
 • Wij verzorgen de isolatie en kunnen tot 40 cm polyurethaan spuiten.
 • De werknemers zijn bekend met de nauwkeurige regelingen rond raamwerk. Bijvoorbeeld een grote, beglaasde vensteropening met schuiframen of dorpels uit Henegouwse steen.
 • We zijn meesters in het precies afwerken van beton.
 • Ons team kan ook PUR-isolatie voorzien (dikte volgens PHPP-berekening)

Uw jaarlijks verbruik

Om nog maar eens te verduidelijken waarom een passiefwoning een goede keuze is, hebben we enkele interessante cijfers en waarden opgelijst.

 • De K-waarde duidt de globale isolatiewaarde van de bouwschil aan (muren, dak, vloer, vensters…). Hoe lager deze waarde, des te beter het huis geïsoleerd is.
 • Het E-peil geeft een idee van het totale energieverbruik van het gebouw. Hoe lager de waarde, des te kleiner de behoefte aan verwarming van de woning. Het E-peil van uw nieuwe woningbouw wordt berekend op basis van verschillende criteria: isolatie, dichtheid, productie van warm water, verwarming, comfort tijdens de zomer, hernieuwbare energiebronnen, compactheid, gebruik van zonne-energie en ventilatie.
 • De U-waarde, uitgedrukt in W/m²k, vertegenwoordigt de warmtedoorgangscoëfficiënt van een bouwelement (vensters, dak, muren, vloeren…). Hoe lager de U-waarde van een bouwelement, des te kleiner de hoeveelheid warmte die via dit element verloren gaat.
 • Het jaarlijks verbruik van uw woning wordt uitgedrukt in KWh/m²jaar en vertegenwoordigt de energiebehoefte om uw woning te verwarmen per eenheid verwarmd vloeroppervlak.

Voor meer info over de duurzaamheid van uw woning: passievewoning@teamconstruct.be

Contact

U kan ons steeds contacteren via e-mail op volgend mailadres: 

U kan ons daarnaast ook bereiken voor mogelijke informatie of prijsoffertes op volgende telefoonnummers: