Denk eraan uw regenwater op te vangen en te bewaren !

Denk eraan uw regenwater op te vangen en te bewaren !

Terug naar de lijst
Denk eraan uw regenwater op te vangen en te bewaren !
Wij stellen het allemaal vast ; de winters zijn meer en meer vochtig en de zomers zijn meer en meer droog. Soms, kunnen wij al opmerken dat er een gebrek aan water is in de lente. Ook al is het sleutelwoord « soberheid » uw woning voorzien met een systeem om regenwater op te vangen is deze dag onafwendbaar.

Het opgevangen regenwater kan meestal gebruikt worden voor de WC, wasmachine, en ook voor de tuin. Meer en meer gemeenten verplichten het plaatsen van een regenwaterput bij de aanvraag van de bouwvergunning.

Gelieve een voldoende hoeveelheid te voorzien… 5000 liter zouden deze wel genoeg zijn ? weet dat er putten bestaan van 10.000 liter ! Inderdaad, in het algemeen verbruikt een familie van 4 personen minimum 150 liter per dag ; de rekening is vlug gemaakt.

Gelieve eveneens rekening te houden met de oppervlakte waarvan het water zal opgevangen worden…. Deze vlugge rekening kan uitgevoerd worden door uw aannemer of achitect.

En ondanks al deze voorzorgsmaatregelen zullen wij helaas niet ontsnappen aan langere drogere perioden waar het bypass systeem om over te schakelen naar stadswater onvermijdbaar zal zijn, dus voorziet maar en minimaliseer de capaciteit niet van uw regenwaterput.