Hoe kan u energie besparen?

Hoe kan u energie besparen?

Terug naar de lijst

Naast de gunstige impact op het milieu en de planeet, leveren energiebesparingen ook aangename financiële besparingen op. TEAM construct nodigt u uit om deze kostbare tips te volgen om te voorkomen dat u uw geld verspilt en om zo meteen goed voor onze planeet te zorgen.

Verwarm intelligent

In de winter hebben we de neiging om “de kraan volledig open te draaien” en soms onze huizen iets te veel te verwarmen. Houd er rekening mee dat een temperatuur van 19 graden in de woonruimtes (keuken, woonkamer, eetkamer) en 17 graden in de slaapkamers voldoende is voor een aangenaam huiselijk comfort. Gemiddeld wordt aangenomen dat een vermindering van 1 graad in uw verwarmingsgewoonte een daling van 70/100€ op uw jaarfactuur zal opleveren, afhankelijk van uw contract. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat verouderde installaties extra kosten veroorzaken. Het is logisch dat een verouderde verwarmingsketel niet hetzelfde rendement zal leveren als een moderne condensatieketel. TEAM construct, dat zich bewust is van het belang van energiebesparing, plaatst daarom steeds standaard een condensatieketel. Een economische en ecologische oplossing! De instelling van de thermostaat is ook een belangrijk punt! U moet hierbij ook weten hoe u hem verstandig kunt gebruiken. Het is aangeraden om de kamerthermostaat ‘s nachts in te stellen op 14/15 graden en overdag op 19 graden. Het is verkeerd om te denken dat we ‘s morgens te veel zullen verbruiken om de verloren graden in de nacht te recupereren! Het is dus fout om de thermostaat op een hoge temperatuur te laten staan terwijl het huis in rust is! TEAM construct zorgt er daarom voor dat programmeerbare thermostaten geplaatst worden om uw verwarmingssysteem eenvoudig en automatisch te regelen. De kamerthermostaat speelt ook zijn rol bij het besparen van energie: de interne klok en thermostatische kranen die op de radiatoren zijn geplaatst, helpen u de temperatuur binnenshuis te regelen zonder een overconsumptie van energie te genereren. Uiteraard is het voor een optimaal rendement belangrijk om uw verwarmingsinstallatie regelmatig te onderhouden: één keer per jaar, bij voorkeur net na de zomer. Andere kleine tips kunnen ook toegepast worden:

  • Zet de verwarming 30 minuten voor het slapengaan uit;
  • Sluit de gordijnen, luiken, gordijnen …;
  • Isoleer verwarmingsbuizen in onverwarmde kamers;
  • Plaats een reflecterende film achter de radiatoren om warmteverlies in de muur te voorkomen;
  • Schakel de verwarming van ongebruikte kamers uit;
  • Ontlucht radiatoren regelmatig;
  • Trek gewoon een extra trui aan.

Naast het aspect “verwarming” verdienen nog andere punten onze aandacht!

Koop intelligent

Houd altijd rekening met het energieverbruik van de elektrische apparaten die u wilt aankopen (het A+++-label). Sommige elektrische apparaten (wasmachine en vaatwasser) bieden een “economy stand”: dan duurt de wascyclus iets langer, maar uiteindelijk verbruikt het apparaat minder energie voor een vergelijkbaar resultaat.

Verlicht intelligent

Overweeg om al uw lampen te vervangen door LED-lampen! Moest u niet weten wat te doen met uw eco-cheques, dan is dit een oplossing die een grote geldbesparing zal opleveren! LED-lampen hebben een veel lager elektriciteitsverbruik dan gloeilampen en halogeenlampen. Profiteer van natuurlijk licht: het heeft geen zin om een kamer te verlichten als natuurlijk licht dezelfde verlichting kan bezorgen. Vergeet ook niet om een lager verlichtingsniveau te kiezen, met dus een lager energieverbruik voor ruimtes zoals slaapkamers, salon …

Baad intelligent

Verkies douchen boven baden! en blijf niet te lang onder de waterstraal staan! Een extra tip: de zuinige douchekop die tot 50% op uw waterverbruik bespaart. Nogmaals: denk aan uw ecocheques! Bekijk ons artikel over dit onderwerp.

Verbruik intelligent

We kunnen het nooit genoeg herhalen:

  • – schakel uw apparaten uit in stand-by (televisie, computer, spelcomputer …)
  • – doe de lichten uit wanneer u een kamer verlaat

Er zijn schakelaars waarmee u alle aangesloten apparaten op dezelfde stekkerdoos kunt uitschakelen via een enkele knop! Maak uw leven makkelijker! En nogmaals: besteed uw ecocheques.

Denk aan zonnepanelen.

TEAM construct biedt de levering en installatie van 7 fotovoltaïsche panelen van 395Wp van een Duits merk in zijn basisinstallatie (inbegrepen in de prijs). De eengezinswoningen van TEAM construct pogen hun eigen elektriciteitsverbruik te produceren en worden zodus autonoom! In een tijd waarin het milieubeleid ons bezighoudt is het essentieel om intelligent te consumeren en op een zuinige manier aan uw huis te denken op vlak van energie-intensief verbruik. De adviseurs van TEAM construct begeleiden en adviseren u zodat uw toekomstige sleutel-op-de-deur woning zorg draagt voor uw portemonnee en onze planeet. Contacteer ons op 02/556.47.56 of via onze website https://www.teamconstruct.be/fr/contact