De keuken, het hart van uw TEAM construct-woning

De keuken, het hart van uw TEAM construct-woning

Terug naar de lijst

Houd er van bij de start van de opmaak van uw sleutel-op-de-deurwoning van TEAM construct rekening mee dat de keuken de ruimte is waar u de meeste momenten met het gezin zal doorbrengen; om te eten, te werken, te praten, huiswerk te maken met de kinderen, samen te komen met de familie. Het is dus essentieel dat de uitrusting goed bestudeerd wordt! Daarom geeft TEAM construct u enkele tips om de inrichting van uw keuken te optimaliseren. Deze punten verdienen uw aandacht:

1/ De keuze van de vloerbedekking
Zodra u begint met de plannen van een sleutel-op-de-deurwoning uit te tekenen, is het belangrijk dat u nadenkt over de bekleding van uw huis! U houdt misschien wel van het “cocoon”-gevoel van parket in uw slaapkamer, maar dat is misschien niet het geval voor de keuken… De keuken heeft heel wat doorgang te verwerken en wordt dus snel vuil. Maak u het leven gemakkelijk door materialen te kiezen die gemakkelijk zijn in onderhoud, zoals tegels. Als u toch graag een houten keukenvloer heeft, zorg dan dat die behandeld is voor zulk intensief gebruik.

2/ De keuze van materialen
Over het algemeen wordt aangeraden om u te baseren op 3 materialen en 2 kleuren voor het geheel van de keuken. Op die manier wordt een zekere harmonie bewaard. U kan natuurlijk een kleuraccent toevoegen met decoratie die u gemakkelijk weer kan vervangen. Bijvoorbeeld: als uw keukenmeubilair de kleur van licht hout heeft, kies dan een donkere tint voor de keukentoestellen en een werkblad in kwarts.

3/ De keuze van de verlichting
De keuken, een echte familieruimte, verdient een aangepaste verlichting die voldoende is om u het nodige comfort te bieden in al uw activiteiten: patisserie, koken, eten, huiswerk met de kinderen, aperitief met de vrienden, … In een open keuken kan een mooie ophanging boven het werkblad leven geven aan de omgeving. In een gesloten keuken is een centrale lamp voldoende! Denk er in beide gevallen aan om de belangrijke punten goed te verlichten, zoals de onderkant van de meubels, de wasbak, de kookplaat en de eettafel, met spots in het plafond of discrete LED-verlichting onder de meubels aan de muur.

4/ De “activiteitendriehoek”
Voor kook- en bakliefhebbers is de “activiteitendriehoek” de basis voor de toekomstige keuken. Daarin zitten de taken die we constant herhalen tijdens het koken: wassen, opruimen, bakken. In de opstelling van de plannen moet er nagedacht worden over de verschillende verplaatsingen tussen de wasbak, de koelkast en de kookplaten. Het is aangeraden die 3 elementen bij elkaar in de buurt te installeren, zodat de verplaatsingen efficiënt gemaakt worden. De andere meubels worden rond de “activiteitendriehoek” geschikt, in een harmonieuze logica.

5/ De opbergruimtes
Denk eraan, en vergeet het daarna! Maar vooral, wees vrijgevig! We raden aan kasten te installeren tot tegen het plafond en verloren ruimtes op te vullen met hoekkasten. Optimaliseer de ruimte en verlies geen enkele centimeter.

6/ Het werkblad

Het werkblad op de meubels heeft een diepte die varieert tussen de 60 en 65 cm. Als u kiest voor 65 cm, hoeft u niet in de achterkant van de kasten te snijden om de leidingen te leggen. Uw werkblad wordt zo ook comfortabeler! Aangezien het een waar decoratiestuk is, kiest u een exemplaar dat elegant en gemakkelijk in onderhoud is. De rol van de spatwand is uw muren beschermen tegen eventueel gespetter. We raden u aan te kiezen voor hetzelfde materiaal als dat van het werkblad voor een perfecte harmonie. Het is echter ook helemaal mogelijk om te kiezen voor een spatwand in inox, laminaat, glas, …

7/ Het centrale eiland

Het is een must in onze moderne keukens! Sommige bevatten opbergruimtes, kook-/wasruimtes en natuurlijk een “keukentafel” om de discussie tussen de gasten te bevorderen.

7/ De stopcontacten

Bestudeer grondig uw noden om het aantal en de plaatsing van de stopcontacten te bepalen. Over het algemeen worden stopcontacten 5 cm boven het werkblad geplaatst en ver weg van de wasbak. De keuze van de keuken is een punt dat u zeker niet mag vergeten en dat het onderwerp moet zijn van een serieuze analyse door een professional in de sector. Onze commerciële adviseurs zijn uw gids in de keuze van de onderaannemer voor uw keuken. Bel ons op 02 556 47 56 en ontdek hoe TEAM construct met zijn 30 jaar ervaring u kan helpen om de sleutel-op-de-deurwoning van uw dromen te bouwen uit een catalogus met meer dan 50 modellen. Meer info over TEAM construct TEAM construct, essentiële speler op de markt van de sleutel-op-de-deur-woningen in België. | TEAM construct