De inrichting van uw terras

De inrichting van uw terras

Terug naar de lijst

Wonen in een huis biedt veel voordelen waaronder het kunnen genieten van een tuin! Ideaal om te ontspannen, wat frisse lucht te nemen en van het groen te profiteren. De Covidcrisis heeft ook onze ogen geopend voor het belang van een plekje “natuur” waar je alleen en/of omringd door je dierbaren je batterijen kunt opladen. En wat is er prettiger dan een aperitief op het terras ? Tegenwoordig is het terras een echte buitenhuiskamer geworden die in perfecte harmonie moet zijn met de rest van het huis. De keuze van de gebruikte materialen is daarom erg belangrijk! Hout, glad beton, tegels of natuursteen? Je hoeft enkel te kiezen! Maar ga niet overhaast tewerk. We raden aan om 12 maanden te wachten om de grond voldoende te laten stabiliseren voordat u begint met de bouw van het toekomstige terras!

  • Het houten terras geeft een natuurlijk en warm karakter aan uw woning. Het is ecologisch en eenvoudig te installeren. Maar houd er rekening mee dat natuurlijk hout regelmatig onderhoud nodig heeft om te voorkomen dat het op lange termijn aangetast raakt. In tegenstelling tot traditioneel hout heeft composiethout (een mengsel van gerecycleerd hout en polyethyleen) zeer weinig onderhoud nodig! Het is zeer vochtbestendig materiaal dat in de loop der jaren zijn kleur niet zal verliezen.
  • Het gladgestreken betonnen terras zal de meest hippe onder ons kunnen verleiden. Het is makkelijk te onderhouden en vereist geen speciale behandeling: een borstel en een sopje en uw terras is als nieuw! Een ander voordeel is de snelle plaatsing. Sommigen zullen de “ruwe” kant waarderen, maar houd er rekening mee dat gladgestreken beton in de loop der jaren kan barsten.
  • Het betegelde terras laat je creativiteit de vrije loop qua patronen en kleuren. Daarnaast zijn de tegels gemakkelijk te onderhouden en weerbestendig. Wees vooruitziend en kies voor een tegel met een antislip behandeling, zeker als je een zwembad hebt.
  • Het terras in natuursteen: marmer, graniet, leisteen, kalksteen … Naast aspecten als schoonheid en grote diversiteit is natuursteen makkelijk te onderhouden en bestand tegen de grillen van het klimaat. Eenmaal nat kan natuursteen echter glad zijn en is dus te vermijden in de buurt van een zwembad!

De keuze van de vloerbedekking vereist daarom de speciale aandacht en de tussenkomst van professionals uit de sector, net als de omgeving van uw TEAM Construct huis. Onze verkoopadviseurs begeleiden u en vervullen uw verwachtingen voor uw bouwproject van een sleutel-op-de-deur woning.