Hoe creëer je een leefruimte die gewijd is aan vrijetijdsbesteding… TEAM construct geeft raad

Hoe creëer je een leefruimte die gewijd is aan vrijetijdsbesteding… TEAM construct geeft raad

Terug naar de lijst

… maar het is sinds de coronacrisis en het daarbij horende thuiswerken ook een werkplek geworden. We merken dat de vrijetijdsbesteding meestal elders gebeurt… maar dat is niet overal het geval! Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is het de gewoonte dat er een kamer in het teken staat van de vrijetijdsbesteding, een persoonlijke ruimte waar je kan herbronnen.

TEAM construct geeft je enkele ideeën om bij je thuis een plekje voor jou alleen te creëren.

De meeste mensen gebruiken de kelder als opslagplaats voor van alles en nog wat… naast de traditionele conservenblikken en flessen wijn. Maar met een paar kleine ingrepen kan je de kelder, of in elk geval een gedeelte ervan, gebruiken om muziek te luisteren, een potje darts te spelen met vrienden, workshops schilderen/pottenbakken te organiseren met vriendinnen… Je hoeft alleen maar de elektriciteit en verlichting aan te passen, na te denken over verwarming en je isolatie te verbeteren om optimaal gebruik te maken van deze mooie ruimte die maar al te vaak onbenut blijft.

Net als de kelder wordt de zolder nog vaak beschouwd als opslagplaats voor allerhande rommel. Maar met een beetje gezond verstand en fantasie kan je zolder het beste ‘speelterrein’ van je kinderen worden, zodat jij een opgeruimd en ‘zen’ huis hebt om je batterijen weer op te laden. We raden je aan om al bij de eerste schetsen van je toekomstige huis na te denken over wat je met je zolder van plan bent, omdat het achteraf ingewikkeld kan zijn om een gewoon luik te vervangen door een uitschuifbare trap. Check ook met een architect/ingenieur of de draagkracht van je toekomstige zoldervloer groot genoeg is.

Als je jammer genoeg niet beschikt over een kelder of zolder, dan zijn verschuifbare wanden jouw ding! Hiermee kan je te grote ruimtes indelen en kleine cocons creëren waar je je naar hartenlust kan uitleven in al je hobby’s…

Als je je kelder of zolder wil inrichten, kunnen onze verkoopadviseurs je begeleiden en een antwoord bieden op al je vragen. TEAM construct stelt zijn expertise ter beschikking om het sleutel-op-de-deurhuis te bouwen dat bij jou past. Bel voor meer informatie 02/556.47.56.