Van je woning een makkelijk ‘aanpasbaar’ huis maken. TEAM construct geeft je raad

Van je woning een makkelijk ‘aanpasbaar’ huis maken. TEAM construct geeft je raad

Terug naar de lijst

“De Belg heeft een baksteen in de maag” het is geen publiek geheim! Toch bouw je over het algemeen maar één keer in je leven! Je bestudeert dus best goed je plannen, en denkt daarbij vooral ook aan wat morgen in petto kan hebben. Op die manier kan je tientallen jaren van je TEAM construct-huis genieten, en dat in het grootste comfort. Als het goed uitgedacht is, moet je toekomstige woning beantwoorden aan je huidige en toekomstige wensen. Van bij de uitwerking van je sleutel-op-de-deur woning moet je bedenken dat je leven zal evolueren en je let er dan ook best op dat je huis makkelijk aangepast kan worden aan je situatie. Vandaag heb je misschien enkel een goudvis, maar binnenkort worden dat misschien 2 of 3 kinderen; die ook groter worden en vroeg of laat weer het nest verlaten. En dan haal je opnieuw een goudvis in huis. Een huis dat vandaag ontworpen wordt, moet flexibel zijn voor morgen, maar ook een visie hebben op langere termijn! Daarmee vermijd je heel wat kopzorgen, niet-noodzakelijke aanpassingswerken en onvoorziene kosten. Maar hoe maak je je huis ‘moduleerbaar’? Het idee is om te vertrekken van een centrale woonfunctie en een skelet dat makkelijk aan te passen is in functie van je noden. Wat dat betreft, zijn enkele zaken essentieel:

  • Afscheidingen in gipsplaat zijn makkelijk te plaatsen en te demonteren. Het is dus eenvoudig en goedkoop om muren weg te halen die kinderkamers afbakenen om er een privé-appartement van te maken dat via verhuur niet te verwaarlozen opbrengsten kan genereren in de loop van je carrière;
  • Wees voorzichtig met trappen, niveauverschillen tussen het salon en de eetkamer, te smalle deuren… hou er rekening meer dat wanneer je ouder wordt, je bewegingsmoeilijkheden kan hebben en je misschien herinrichtingswerken moet uitvoeren waarvan de kosten snel kunnen oplopen.

Investeren in een ‘aanpasbaar’ huis betekent een besparing op lange termijn! Je woning makkelijk kunnen inrichten in functie van je noden zorgt ervoor dat je op termijn heel wat kosten kan vermijden! Onze TEAM Construct commerciële adviseurs, sinds jaar en dag experts in het bouwen van sleutel-op-de-deur huizen, kunnen je helpen bij het uitwerken van je kamerindeling en het opstellen van je bouwplannen.